Tutuklanan başhekim, cezaevinde kalp krizi geçirdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Mart 2008 20:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİVAS'ta polisin sağlık sektöründe menfaat sağlayarak kurumu zarara uğratılması ile ilgili düzenlediği ?Şifa 58' adı verilen operasyon kapsamında dün tutuklanan 5 kişiden biri olan eski SSK Hastanesi Başhekimi Sebati Erdil, cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırıldı.

Sivas ile birlikte 11 ilde polisin eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda gözaltını alınan ve dün çakırıldıkları mahkemede 4 medikalci ile birlikte tutuklanan tek doktor olan hasan Sebati Erdil, konulduğu Sivas E Tepi Kapalı Cezaevi'nde bugün akşam saatlerinde kalp krizi geçirdi. Ambulansla acil olarak Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Erdil, kardiyoloji servisinde yoğun bakım ünitesine alındı. Erdil'in sağlık durumunun ciddi olduğu ve bir süre yoğun bakımda tutulacağı bildirildi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadeli Şubesi'nin düzenlediği operasyonda aralarında 35 doktor ve hemşirenin de bulunduğu 2'si askerde olan 80 kişi gözaltına alınmış, mahkemeye sevkedilen 17 kişiden doktor olarak sadece Sebati Erdil ile 4 medikalci tutuklanmıştı. Operasyonda, sağlık kuruluşlarında medikal firmalar ile menfaat karşılığı ortak çalışmalar yapılarak devletin 32 miyon YTL zarara uğratıldığı iddia edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber